Prednosti elastičnih trakov je veliko – so finančno dostopni, lahko prenosljivi, z njimi lahko trenirate celo telo, …

Za vas smo pripravili enostaven ampak zelo učinkovit trening celega telesa.

Priporočamo 2 serije teh vaj, vmes počivate 2 minuti med vsako serijo in približno 40 sekund med vsako vajo.

1. Pushups with band resistance
Postavite se v vsem že dobro znan položaj za sklece, učvrstite trup in popolnoma iztegnite roke. Elastični trak si postavite tako, da vam gre preko hrbta in jo držite pod obema rokama na tleh. Roke pokrčite v komolcih tako, da s prsmi pridete skoraj do tal, potem pa s potiskom ponovno iztegnite roke, da se vrnete v začetni položaj.

Število ponovitev: 8 -12

 

 

 

2. Squats
Postavite se v počep tako, da stojite na elastiki, medtem, ko gre drugi del elastike preko hrbta. Da vam elastika ne spolzi, jo držite z obema rokama. Vajo izvajate tako, da se dvigujete iz počepa, do popolnega iztega nog.

Število ponovitev: 6- 8

 

 

 

 

 

3. Deadlift
Elastiko prepognite na pol in se postavite na njo. Rahlo pokrčite noge in primite oba konca elastike z obema rokama. Pogled je usmerjen naravnost naprej. Pazite, da je trup cel čas zravnan. Z obema rokama povlecite elastiko navzgor. kot da jo želite pretrgati in sočasno iztegnite noge.

Število ponovitev: 5- 7

 

 

4. Leg pulls

Poiščite mesto, kjer boste lahko fiksirali elastiko. Sedite tako, da boste s telesom obrnjeni proti elastiki. Zataknite iztegnjene noge v elastiko. Povlecite noge k sebi tako, da krčite mišice trupa in nog.

Število ponovitev: 12 – 16

 

 

 

5. Rotations

Fiksirajte elastiko za steber/drog in se bočno obrnite proti njemu. Elastiko primite z obema rokama in izvedite rotacijo v nasprotno stran.

Število ponovitev: 6- 8 na vsako stran

 

 

 

6. Triceps extensions

Fiksirajte elastiko za steber/drog . Elastika naj gre preko hrbta, do roke, ki je pokrčena. Roko iztegnite tako, da s tricepsom vlečete elastiko vse dokler roke popolnoma ne iztegnete.

Število ponovitev: 6- 8 na vsako roko

 

 

7. Biceps Crawls

Elastiko prepognite na pol in stopite na njo. Rahlo pokrčite noge in primite elastiko za oba konca, z obema rokama. Pogled je usmerjen naravnost naprej. S krčenjem bicepsa elastiko povlecite navzgor.

Število ponovitev: 6- 8

 

 

 

8. Standup raws

Elastiko pritrdite za drog/steber in se obrnite proti njemu. Oprimite se elastike z obema rokama in izvajajte potege, simulacijo veslanja. Pomembno je, da ste v rahlem predklonu in, da so noge rahlo pokrčene. Hrbet je raven, pogled je usmerjen naravnost naprej.

Število ponovitev: 10- 12

 

 

 

 


 

 

 

    Izračunaj stroške dotave
    Potrdi kupon
    Kuponi na vojo
    skirv123414154 Dobite 100,00  popusta