ZIMSKA MAVS CELJE košarkarska akademija z brezplačno udeležbo

Vljudno vabljeni ZIMSKO MAVS CELJE košarkarsko akademijo z brezplačno
udeležbo!

Gre za nadaljevanje lanskih dveh poletnih MAVS akademij, ki sta se izvedli na zunanjem MAVERICKS igrišču ter jesenske akademije, ki je potekala v telovadnici I.Gimnazije v Celju.

Tokrat bomo v času zimskih počitnic organizirali še dvodnevno ZIMSKO MAVS akademijo, ki je planirana za vikend, od 24. do 25.2.2024. Na sporedu bodo trije treningi v dveh dneh. Uvodni, predstavitveni bo potekal v telovadnici I.Gimnazije v Celju, v soboto, 24.2. ob 10:00h (do cca 12:00h). Naredili bomo kratko predstavitev tako za starše, kot mlade udeležence oz košarkarje/košarkarice stare med 13 in 17 let. Izvedli bomo temeljit trening s prikazom vaj za:

 • ravnotežje po vzoru edinega slovenska trenerja v G-League in
  dvakratnega NBA lastnika prstanov Beno Udriha,
 • vodenje žoge in gibanje telesa po načinu NBA All star-ja Luke Dončiča,
 • met na koš po vzoru mariborčana Saše Vujačiča, soigralca Kobe Bryanta
  in lastnika dveh NBA prstanov z Lakersi,
 • in stepback meta na koš po vzoru našega ambasadorja Jana Špana, s katerim
  smo tudi naredili online platformo z izboljšanje košarkarske tehnike
  (https://stepbackmastery.thinkific.com/courses/step-back-mastery).

Po treningu sledi tekmovanje v šutiranju, in sicer bomo iskali zmagovalce v prostih metih, Mavs shooting contestu 33točk in knockout-u. Najboljši bodo prejeli lepe nagrade iz Dallasa, majico BSC Mavs Celje ter še športno mavs modro CASIO uro za ultimativnega MAVS šuterja.

Popoldanski trening ob 15:30h ter nedeljski trening ob 11:00h bomo organizirali v telovadnici v Taboru v Savinjski dolini (Tabor 25, 3304 Tabor). Udeležba je po želji in ni obvezna. Na teh dveh treningih se bomo še dodatno poglobili v podrobnosti meta na koš, driblinga, dihanja, gibanja ter razvoj zmagovalne in kontakt igre 1 na 1.

Za fotografiranje bo na akademiji na voljo podpisan dres Luke Dončiča ter
ogrevalni Jordan dres s podpisi vseh reprezentantov, zato poleg mladih košarkarjev in košarkaric vabimo tudi starše s telefoni oz fotoaparati. Na voljo bo tudi oprema MAVS Celje, ki jo bo mžno seveda preizkusiti.

Naša športna organizacija Basketball Shooting Center (bsc.si) je partnerska organizacija kluba Dallas Mavericks in ima dovoljenje za izvajanje košarkarskih akademij oz. klinik za mlade košarkarje in košarkarice. Uspešno smo organizirali že 3 akademije v Celju s preko 100 udeleženci. Akademijo organizacijsko vodita nekdanja košarkarja Goran Jurak in Luka Gržina.

Tekoče informacije posredujemo tudi na naši FB in Instagram strani Basketballshootingcenter, MAVS CELJE ter trening.si.

Za več informacij in prijavo prosimo, da nam starši oz. zakoniti zastopniki potencialnih udeležencev pošljejo email na povratni naslov info@trening.si, kjer smo vam vedno na voljo.

Športni pozzzz od celotne MAVS ekipe