Zavedati se je potrebno, da zgolj sama vadba ni dovolj za pridobitev izklesanega trebuha. Na to vplivajo tudi drugi dejavniki. Pri večini od nas so trebušne mišice skrite pod plastjo maščobe. Če želite izoblikovati trebušne mišice, morate preprosto shujšati. Tega ni mogoče doseči brez celovitega pristopa, ki zajema kalorični primanjkljaj, vadbo za moč in visoko-intenzivne treninge. Vključite več vaj za trebušne mišice za ciljno krepitev tega področja. Navsezadnje so trebušne mišice enake kot vse druge. Brez zadostne obremenitve se ne bodo povečale same od sebe in ne bodo tako vidne. Poleg zdrave prehrane in redne vadbe, ne pozabite na zadostno količino spanja in skrb za duševno zdravje.

Oglejte si naslednje vaje za trebušne mišice in jih vključite v naslednji trening.

1) BALL TRANSFER

Ulezite se na podlago in od podlage dvignite noge in roke ter s tem žogo, ki jo držite. Vajo izvedete tako, da z izdihom prestavite žogo iz rok med noge. Nato z vdihom žogo z nogami spustite in hkrati tudi roke. Sedaj ponovno prestavite žogo v roke. Pazite, da med izvedbo vaje ne dvignete ledvenega dela hrbta od podlage! Bodite pozorni na pravilno dihanje.

Izvedba: 20-40 sekund, 3-4 serije

2) CRUNCHES

Ulezite se na žogo, kolena pokrčite pod kot, približno 90 stopinj in položite dlani za glavo. Vajo izvedete tako, da se z izdihom dvignete toliko, da bo le ledveni del hrbta ostal v stiku z žogo. Položaj zadržite za nekaj sekund in se počasi spustite nazaj, vendar toliko, da še vedno ohranite napetost mišic.

Izvedba: 20-40 sekund, 3-4 serije

3) PLANK WITH SINGLE LEG LIFTS

Postavite se v položaj stabilizacije v oporo na podlahti na žogi. Komolci naj bodo v liniji pod rameni, glava v podaljšku trupa, hrbtenica poravnana. Vajo izvedete tako, da izmenično dvigujete noge.

Izvedba: 20-40 sekund, 3-4 serije

4) KNEE TUCK

Postavite se v položaj stabilizacije z nogami na žogi. Dlani naj bodo v širini ramen, hrbtenica poravnana in glava v podaljšku trupa. Vajo izvedete tako, da z izdihom primaknete kolena proti prsnemu košu, zadržite položaj za nekaj sekund in se vrnete v začetni položaj.

Izvedba: 20-40 sekund, 3-4 serije

5) MOUNTAIN CLIMBER

Postavite se v položaj stabilizacije tako, da imate dlani na žogi, v širini in liniji ramen. Vajo izvedete tako, da izmenično dvigujete kolena proti žogi in s tem ohranjate ravnotežje.

Izvedba: 20-40 sekund, 3-4 serije

6) PLANK  JACKS

Ostanite v enakem položaju, kot za prejšnjo vajo. Vajo izvedete tako, da skačete skupaj-narazen in pri tem ohranjate ravnotežje.

Izvedba: 20-40 sekund, 3-4 serije

    Izračunaj stroške dotave
    Potrdi kupon
    Kuponi na vojo
    skirv123414154 Dobite 100,00  popusta