Trening je sestavljen iz ogrevanja in 5 vaj za celo telo. Trening je visoko intenziven, kar pomeni, da je kratek in učinkovit. Da dosežete učinkovitost, pa morate pri izvajanju vaj dati vse od sebe.

OGREVANJE: Sled push

Izberite težo, ki jo lahko potiskate približno 10 minut s kratkimi odmori. Začetniki se lahko odločijo za potiskanje sani brez uteži. Stopite za sani in primite palice z visokim oprijemom. Aktivirajte trebušne mišice in začnite potiskati sani naprej, kolikor hitro lahko. Med premikanjem sani naprej. iztegnite boke in kolena.

Izvedba: sani potiskajte 4 dolžine, nato si vzemite 1-2 minuti premora. V 10 minutah izvedite čim več ponovitev.

Vaje izvajate po intervalih, kar pomeni, da jih izvajate nekje 20-40 sekund, med vajami pa počivate nekje 10-20 sekund. Trajanje intervalov si lahko izberete sami glede na vašo fizično pripravljenost in zmožnosti. Primer: vsako vajo izvajajte 30 sekund, med vajami počivajte 15 sekund, po izvedbi vseh vaj si vzemite 2-3 minute počitka in to ponovite 3-5-krat. Pri prvi in drugi vaji izvajajte vajo 30 sekund z vsako nogo.

1) Reverse lunge

Eno stopalo položite na drsnik za vadbo in vajo izvedete tako, da se spustite v izpadni korak do položaja približno 90 stopinj v kolenu sprednje noge. Vrnite se v začetni položaj. Ponovite z drugo nogo.

2) Reverse lunge with overhead press

Stopite na ravnotežno polžogo – BOSU. Utežno žogo držite nekje v liniji pod brado. Vajo izvedete tako, da izvedete izpadni korak nazaj nato pa se iz izpadnega koraka dvignete v stoječ položaj na eno nogo in ob tem dvignete utežno žogo nad glavo. Ta gib naj bo eksploziven in kontroliran. Ponovite z drugo nogo.

3) Sissy squat

Stopala naj bodo približno v širini ramen. Z meči se naslonite na oblazinjen del naprave. Utežno žogo držite nekje v višini prsnega koša. Spustite se v položaj počepa do kota, približno 90 stopinj v kolenskem sklepu, izvedite potisk žoge naprej in se počasi vrnite v začetni položaj, a kolen ne iztegnite popolnoma.

4) Push ups

Primite ročke in se postavite v položaj stabilizacije tako, da imate dlani v liniji pod rameni, trup pa popolnoma poravnan. Lažja varianta je, da imate kolena v stiku s podlago (desna fotografija). Pri obeh variantah potisnite medenico rahlo nazaj, stisnite trebušne mišice in spustite prsni koš proti podlagi. Počasi se vrnite v začetni položaj.

5) Slider ab extensions

Postavite se v oporo na dlani, ki naj bodo v liniji pod rameni in na kolena. Trup mora med kolenskim in ramenskim sklepom tvoriti ravno črto. Vajo izvedete tako, da izmenično drsite z drsniki naprej po podlagi. Spustite se do položaja, ki vam bo omogočal, da se dvignete v začetni položaj in pri tem ne usločite hrbtenice. Pomembno je, da imate ves čas izvajanja vaje aktivirane trebušne mišice in da ne ukrivite ledvenega dela hrbtenice.

    Izračunaj stroške dotave
    Potrdi kupon
    Kuponi na vojo
    skirv123414154 Dobite 100,00  popusta