Pred vami je trening za krepitev trebušnih mišic. Trening je sestavljen iz 5 vaj. Vsako vajo izvedite po toliko ponovitev, kot je zapisano pod vsako vajo. Med vajami ni počitka. Po izvedbi vseh 5 vaj, si vzemite 2-3 minute premora.

1) Medicine ball double crunches

Ulezite se na podlago, pokrčite in dvignite noge tako, da bosta kolčni in kolenčni sklep pod kotom, približno 90 stopinj. Ledveni del hrbta naj bo ves čas izvajanja vaje v stiku s podlago. Utežno žogo držite nad glavo in jo z upogibom trupa položite na golena. Z vdihom se brez žoge vrnite nazaj v začetni položaj in ponovite upogib trupa ter se z žogo ponovno vrnite v začetni položaj.

Izvedba: 10-15 ponovitev

2) Medicine ball leg raises

Ulezite se na podlago, ledveni del hrbta naj bo v stiku s podlago, z nogami primite žogo. Vajo izvedete tako, da dvignete žogo proti stropu in jo počasi spustite nazaj proti tlom, vendar žoge ne odložite na podlago.

Izvedba: 10-15 ponovitev

3) Medicine ball sit ups

Ulezite se na podlago, pokrčite kolena pod kot, približno 90 stopinj in žogo držite nad glavo. Vajo izvedete tako, da se iz ležečega položaja z izdihom dvignete v sedeči položaj. Žoga naj bo ves čas nad glavo. Počasi se spustite v začetni položaj in ponovite vajo.

Izvedba: 10-15 ponovitev

4) Medicine ball wipers

Ulezite se na podlago, ledveni del hrbta naj bo ves čas v stiku s podlago. Z nogami primite žogo in jih dvignite od podlage. Vajo izvedete tako, da z žogo »rišete loke« v levo in desno stran.

Izvedba: 5-8 ponovitev vsaka stran

5) Medicine ball double leg raises

Ta vaja je podobna drugi, vendar je zahtevnejša. Ulezite se na podlago, ledveni del hrbta naj bo v stiku s podlago, noge in roke rahlo dvignite od podlage. Žogo držite v rokah in vajo izvedete tako, da istočasno dvignete roke in noge proti stropi, z nogami preprimete žogo in se počasi vrnete v začetni položaj. Nato preprimite žogo v roke in do sem je ena ponovitev.

Izvedba: 5-8 ponovitev


 

    Izračunaj stroške dotave
    Potrdi kupon
    Kuponi na vojo
    skirv123414154 Dobite 100,00  popusta