V sodelovanju s športno organizacijo BASKETBALL SHOOTING CENTER smo v začetku julija so- organizirali čisto pravo MAVS CELJE košarkarsko akademijo s polno podporo NBA ekipe DALLAS MAVERICKS. Z vzpostavitvijo dobrih odnosov na relaciji Slovenija-Dallas pri postavitvi dveh košarkarskih igrišč v Celju lansko leto oktobra 2022, se je letos sodelovanje še poglobilo. Dallasova ekipa je predlagala organizacijo košarkarske akademije na novih zunanjih igriščih, športna organizacija BASKETBALL SHOOTING CENTER pa jo je z našo pomočjo seveda tudi z veseljem organizirala. Cilj akademije je predstaviti čim bolj kvalitetne treninge po vzoru nba moštva Mavericks za čim širšo mlajšo populacijo. Termin pričetka prve akademije je sovpadal na dan Lukove številke na dresu Mavs št. 77, torej smo se dobili v petek 7.7.2023 na zunanjem igrišču v Celju. Za prvo akademijo sta se organizirali dve skupini otrok U15 (13 do 15 let starosti). Akademijo vodijo idejni vodja projekta g. Goran Jurak skupaj s trenerji košarkarske organizacije BASKETBALL SHOOTING CENTER (BSC.si), kjer že dolga leta skrbijo za razvoj in kariere več slovenskih igralcev in reprezentantov kot so Jan Špan, Jure Špan, Gregor Hrovat, Jan Kosi, Luka Lapornik itd. Število mest je bilo seveda omejeno, udeležba pa brezplačna pod določenimi pogoji, postavljenimi s strani ekipe Dallas Mavericks.

Projekt vzgoje mladih košarkarjev sicer ni mišljen samo v času akademije, ampak nekje je potrebno zgodbo pričeti. In s tem v mislih, bomo skušali so-organizirati še eno MAVS CELJE košarkarsko akademijo v avgustu, ki vključuje dvodnevno treniranje z original opremo Dallas Mavericks in z najboljšimi BSC trenerji. Program je zelo atraktiven in udeležencem omogoča pridobiti nova znanja po vzoru nba sistemu treniranja. Vabimo vas, da postanete del zgodbe, ki jo Luka piše v ZDA z ekipo Dallas Mavericks in si vstopnico/udeležbo za dogodek zagotovite s prijavo na drugo akademijo.

Želja nba ekipe DALLAS Mavericks je ponuditi dobre treninge brezplačno mladim košarkarjem, ki si drugače takšnih treningov, kampov in akademij ne morejo privoščiti. In zato je tudi njihova skrita želja na teh treningih najti mogoče nove mlade igralce iz našega področja, ki bodo nekega dne kandidirali za njihov dres. Vse slike, fotografije in videi s prve akademije so bili poslani v Dallas in že naslednji dan je bilo objavljeno na spletnih/socialnih omrežjih organizacije DallasOffcourt (organizacija ekipe Dallas Mavericks, ki skrbi za razvoj skupnosti Mavs izven igrišč – 50k sledilcev na Instagramu). Vodstvo Dallasa je poskrbelo tudi za vso original opremo (dresi, majice, brisače, žoge itd.) saj želijo, da se s treningi in opremo čim bolj približamo njihovi nba organizaciji.

Vabimo Vas, da se prijavite in zagotovite svoj prostor čim prej. Prva akademija v juliju je bila organizirana na podlagi dveh predizborov, kjer so se vsi potencialni igralci tudi osebno predstavili. V primeru dobre organizacije prve akademije bo organizirana še ena v avgustu.

Več o akademiji na spletni strani www.trening.si ter instagramu BASKETBALL SHOOTING CENTER. Prijave na predizbor za MAVS CELJE košarkarsko akademijo najdete tukaj: https://www.trening.si/index.php/mavscelje/

ekipa bsc.si

    Izračunaj stroške dotave
    Potrdi kupon
    Kuponi na vojo
    skirv123414154 Dobite 100,00  popusta