»Finisher« je set vaj, ki se izvede na koncu treninga. Običajno so to visoko-intenzivne vaje, ki od vas zahtevajo, da porabite vso energijo, ki vam je še ostala. Običajno se izvaja največ 10 minut.

Je pa lahko tudi dobra izbira za trening, ko ste v stiski s časom. V tem primeru izvedite najmanj 3 kroge vaj.

Vaje izvajajte eno za drugo, toliko časa, kot je zapisano pod vsako vajo. Izvedite 1-3 kroge vseh vaj. Med krogi si vzemite 2-3 min odmora.

1) IZPADNI KORAKI V HOJI

Postavite se tako, da so stopala v širini ramen. Vajo izvedete tako, da stopite korak naprej in se spustite v izpadni korak tako, da pokrčite sprednje koleno pod kot, približno 90 stopinj, se dvignete in priključite stopalo k sprednjemu. Nato naredite izpadni korak naprej z drugo nogo.

Izvedba: 40 sekund

2) IZPADNI KORAKI NAZAJ – IZMENIČNO

 

Postavite se tako, da imate stopala v širini ramen. Vajo izvedete tako, da stopite korak nazaj in se s telesom spustite navzdol do kota, približno 90 stopinj v sprednjem kolenu. Teža naj bo vedno na sprednji nogi. Trup mora biti ves čas vzravnan. Bodite pozorni, da kolena ne obračate navznoter. Dvignite se v začetni položaj in enako ponovite z drugo nogo. Vajo izvajajte izmenično.

Izvedba: 40 sekund

3) IZPADNI KORAKI NAPREJ – IZMENIČNO

Postavite se tako, da so stopala v širini ramen. Vajo izvedete tako, da naredite korak naprej in se s kolenom zadnje noge poskusite dotakniti podlage, vendar kolena ne “odložite” na podlago. Prednja in zadnja noga naj bosta približno pod kotom 90 stopinj. Vrnete se v začetni položaj in ponovite s drugo nogo. Vajo izvajajte izmenično.

Izvedba: 40 sekund

4) IZPADNI KORAK STATIČNO

Postavite se tako, da imate stopala v širini ramen. Eno stopalo postavite za sabo in trup nagnite rahlo naprej, da bo teža na prednji nogi. Vajo izvedete tako, da se spustite v izpadni korak – koleno pokrčite do kota 90 stopinj in se dvignite v začetni položaj. Vajo izvajajte 20 sekund z eno nogo in nato 20 sekund z drugo.

Izvedba: 20 sekund (vsaka noga)

5) SKOKI IZ IZPADNEGA V IZPADNI KORAKI

Postavite se v položaj izpadnega koraka. Vajo izvedete tako, da se odrinete od podlage in v zraku zamenjate nogi ter doskočite v izpadni korak. Lažja izvedba je, da ne delate s poskoki, ampak stopate iz izpadnega v izpadni korak.

Izvedba: 40 sekund


    Izračunaj stroške dotave
    Potrdi kupon
    Kuponi na vojo
    skirv123414154 Dobite 100,00  popusta