Slam ball oz. medicinka, kot ji pravimo pri nas. je odličen športni pripomoček, ki jo res skoraj da vidimo povsod. Lahko jo uporabimo za ravnotežje, moč, vzdržljivostno moč, hitrost, stabilizacijo itd.

Vedno je prednost posameznika, ki zna uporabit vsak športni pripomoček, saj s tem v svoji vadbi ni nikoli omejen.

Pripravil sem 9 vaj, ki zajema vse zgornje komponente. Želim, da bi ljudje znali izkoristit namen vsakega športnega pripomočka in ga vključili v svoj trenažni proces.

1) Lunge with rotation

 

Gremo v izpadni korak, medicinko držimo v rokah in gremo v obrat. Pri tem napenjamo trebušne mišice. Po obratu gremo v prvotni položaj.

 

2) Split squat with jump rotation

 

Gre za dokaj eksploziven gib. Smo v izpadnem koraku, z manjšim poskokom menjamo postavitev nog in v nasprotni smeri zarotiramo trup, ter to ponavljamo.

 

3) Push up

 

Eno roko imamo na tleh, drugo pa na žogi. Po vsaki izvedeni skleci roki zamenjamo in gib ponovimo. Izvedba naj bo dinamična.

 

4) One arm plank

 

Te vaje ne more izvesti prav vsak. Ni za začetnike vendar je vredno probati. Podobna pozicija planka le da telo stabiliziramo na eni roki. Je odlična vaja za stabilnost rame.

 

5) Diamond push up

 

Gre za položaj sklece le da so roke na medicinki. Tukaj bodo stabilizatorji dosti bolj aktivni kot pri navadni skleci. V veliki meri gre za aktivacijo tricepsa.

 

6) Pistol squats

 

Roke iztegnemo predse in stabiliziramo zgornji del hrbta. Nasprotno nogo iztegnemo in gremo v počep.

 

7) Push up with elevated leg

 

Gre za položaj sklece le da imamo eno nogo na medicinki, zaradi katere je vaja zahteva veliko več stabilnosti. S tem dodatno aktiviramo “core”.

 

8) Wall throw

 

Medicinko držimo v roki, gremo v počep in pri dvigu vržemo medicinko v zrak na steno in jo ponovno ujamemo.


    Izračunaj stroške dotave
    Potrdi kupon
    Kuponi na vojo
    skirv123414154 Dobite 100,00  popusta