1. Skleca z dvigom noge

Gremo v položaj sklece, dvignemo nogo in začnemo z ponovitvami. Cilj je ohraniti trup čim bolj raven. Ta variacija sklece še posebaj aktivira stabilizatorje trupa

 

2. Mountain climber skleca

Smo v položaju sklece na iztegnjenih rokah, nato pričnemo z izmeničnim dvigom kolega. Koleno pri dvigu malce zadržimo. Izmenjujemo levo in desno koleno. Tranzicija naj bo eksplozivna.

 

3. Yoga skleca z dotikom stopala

Iz prvotnega položaja sklece pokrčimo trup nekje do 90 stopinj in se z desno dlanjo dotaknemo levega stopala, isto naredimo z nasprotnima okončinama.

 

4. Izometrijska skleca

Držimo položaj sklece, začnemo se spuščamo in se ustavimo tik pred tlemi ter položaj držimo od 30 sek do 1 min.

 

5. Skleca s ploskom

Pri tej variaciji po potrebna eksplozivna moč rok, saj bomo morali potisniti trup kr se da močno, da bomo imeli možnost ploska.

 

6. Skleca s skokom

Za izvedbo te variacije je potrebna bistveno večja moč, ne samo rok ampak trebušnih mišic in kolkov. Iz začetnega položaja se spustimo ter uporabimo roke in noge za uspešen skok. Napete morejo biti prav tako trebušne mišice.

 

7. Skleca s širokim prijemom

Smo v položaju sklece le da postavimo pozicijo dlani široko kar se da, s tem bomo pripomogli k boljšemu raztegu prsnih mišic.

 

8. Skleca s pomikom naprej

Gremo v položaj sklece, podlahti so v navpični smeri navzgor ter roke ob telesu. Težo telesa prevagamo naprej in se nagnemo naprej kolikor nam moč omogoča

 

9. Počasna skleca

Gre za navaden položaj sklece, le da se 5 sekund spuščamo in dvigamo. S tem bomo dosegli večjo tenzijo na mišice.

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košaricaje prazenNazaj v trgovino
   Izračunaj stroške dotave
   Potrdi kupon
   Kuponi na vojo
   skirv123414154 Dobite 100,00  popusta