Včasih pridejo dnevi, ko nismo najbolj motivirani za trening in nam trening v fitnesu ne diši najbolje. V takem primeru je trening v naravi s partnerjem, prijateljem ali družinskim članom dobra rešitev, saj drug drugemu predstavljata podporo, se motivirata, se ob treningu zabavata, spodbujata in kvalitetno preživljata prosti čas skupaj. Trening v paru vam omogoča, da si postavite vedno višje cilje, ste bolj dovzetni za  treninge, izzive in ideje. Ljudje smo družabna bitja, zato se nekateri veliko bolje znajdemo, če smo v interakciji z drugo osebo.

Trening je sestavljen iz 11 vaj. Pri nekaterih vajah sodelujeta obe osebi ali pa izvajata istočasno vsak svojo vajo. Vsako vajo izvajajte 40 sekund, eno za drugo, z 20 sekundami premora med vajami. Po končanem krogu vseh 11 vaj, si vzemite 2-3 minute premora in opravite 3-4 kroge.

Osebi na fotografijah sta označeni s črkami A in B, pod fotografijo pa je opisana naloga oz. vaja vsake osebe.

1) UTEŽEN TEK

Pripomoček: acceleration trainer

Oseba A: tecite naprej, medtem, ko vam partner otežuje tek.

Oseba B: primite trakove in poskušajte partnerju otežiti tek tako, da ga vlečete nazaj, ko on teče naprej.

Vsaka oseba izvaja vajo 40 sekund (vlogi se zamenjata).

 

2) PODAJANJE MEDICINSKE ŽOGE

Pripomoček: medicinska žoga

Osebi A in B: postavite se tako, da ste na razdalji približno treh metrov obrnjena drug proti drugemu. Postavite se tako, da imate stopala v liniji bokov in si podajajte medicinsko žogo. Pri metu aktivirajte trebušne mišice.

Vajo izvajate 40 sekund.

 

3) MET ŽOGE NA BLAZINO

Pripomoček: 2x medicinska žoga, blazina

Osebi A in B: postavite se vsak na svojo stran blazine tako, da imate stopala v liniji bokov ali širše. Z vso močjo vrzite medicinsko žogo na blazino, se spustite v položaj počepa, poberite žogo in ponovite vajo.

Vajo izvajate 40 sekund.

 

4) POČEPI in IZPADNI KORAKI

Pripomoček: 2x utežna vreča

Oseba A: na ramena si namestite utež, postavite se tako, da imate stopala širše od širine ramen in rahlo usmerjena navzven. Spustite se v položaj počepa do kota, približno 90 stopinj v kolenskem sklepu in se vrnite v začetni položaj.

Oseba B: utež si namestite na ramena in se postavite tako, da imate stopala v širini ramen ter usmerjena naprej. Vajo izvedete tako, da izmenično stopate nazaj do kota približno 90 stopinj v kolenu sprednje in zadnje noge.

Vsak izvaja vajo 40 sekund, po 20 sekundah premora pa osebi vaji zamenjata in ju ponovno izvajata 40 sekund.

 

5) SPREDNJI POČEP Z UTEŽNO PALICO in KETTLEBELL SWINGS

Pripomočki: utežna palica, kettlebell

Oseba A: Utežno palico primite z nadprijemom tako, da so dlani v širini ramen in si jo namestite na ramena, pod brado. Postavite se tako, da so stopala v širini bokov ali širše in se spustite v položaj globokega počepa ter se vrnite v začetni položaj.

Oseba B: postavite se tako, da so stopala širše od širine bokov in usmerjena rahlo navzven. Primite enega ali dva kettlebella in z vdihom potisnite boke nazaj, trup pa spustite rahlo naprej (kettlebell potuje med nogami). Nato pa z izdihom potisnite boke naprej, da dvignete telo v stoječi položaj, z rokami pa zamahnite kettlebell brez, da uporabite moč rok.

Vsak izvaja vajo 40 sekund, po 20 sekundah premora pa osebi vaji zamenjata in ju ponovno izvajata 40 sekund.

 

6) POČEP S KETTLEBELLI NA RAMENIH in SKLECA V OPORI NA UTEŽEH

Pripomočki: 2x kettlebell2x utež

Oseba A: ketllebelle si namestite na ramena in se postavite tako, da so stopala malo širše od linije bokov. Spustite se v globok počep in se vrnite v začetni položaj.

Oseba B: postavite se v stabilizacijo tako, da z rokami držite uteži, ki naj bodo v liniji pod rameni. Medenico zarotirajte v posterioren položaj ter se spustite s prsnim košem proti podlagi.

Vsak izvaja vajo 40 sekund, po 20 sekundah premora pa osebi vaji zamenjata in ju ponovno izvajata 40 sekund.

 

7) POTISK NAD GLAVO in VESLANJE V STABILIZACIJI

Pripomočki: 2x kettlebell, 2x utež

Oseba A: ketllebelle si namestite na ramena in se postavite tako, da so stopala malo širše od linije bokov. Vajo izvedete tako, da iztegnete roke nad glavo in se vrnete nazaj v začetni položaj.

Oseba B: postavite se v stabilizacijo tako, da z rokami držite uteži, ki naj bodo v liniji pod rameni. Medenico zarotirajte v posterioren položaj in povlecite utež proti trupu tako, da pokrčite komolec pod kot, približno 90 stopinj. Vrnite se nazaj v začetni položaj in ponovite vajo z drugo roko.

Vsak izvaja vajo 40 sekund, po 20 sekundah premora pa osebi vaji zamenjata in ju ponovno izvajata 40 sekund.


    Izračunaj stroške dotave
    Potrdi kupon
    Kuponi na vojo
    skirv123414154 Dobite 100,00  popusta