Včasih pridejo dnevi, ko nismo najbolj motivirani za trening in nam trening v fitnesu ne diši najbolje. V takem primeru je trening v naravi s partnerjem, prijateljem ali družinskim članom dobra rešitev, saj drug drugemu predstavljata podporo, se motivirata, se ob treningu zabavata, spodbujata in kvalitetno preživljata prosti čas skupaj. Trening v paru vam omogoča, da si postavite vedno višje cilje, ste bolj dovzetni za  treninge, izzive in ideje. Ljudje smo družabna bitja, zato se nekateri veliko bolje znajdemo, če smo v interakciji z drugo osebo.

Trening je sestavljen iz 11 vaj. Pri nekaterih vajah sodelujeta obe osebi ali pa izvajata istočasno vsak svojo vajo. Vsako vajo izvajajte 40 sekund, eno za drugo, z 20 sekundami premora med vajami. Po končanem krogu vseh 11 vaj, si vzemite 2-3 minute premora in opravite 3-4 kroge.

Osebi na fotografijah sta označeni s črkami A in B, pod fotografijo pa je opisana naloga oz. vaja vsake osebe.

1) UTEŽEN TEK

Pripomoček: acceleration trainer

Oseba A: tecite naprej, medtem, ko vam partner otežuje tek.

Oseba B: primite trakove in poskušajte partnerju otežiti tek tako, da ga vlečete nazaj, ko on teče naprej.

Vsaka oseba izvaja vajo 40 sekund (vlogi se zamenjata).

 

2) PODAJANJE MEDICINSKE ŽOGE

Pripomoček: medicinska žoga

Osebi A in B: postavite se tako, da ste na razdalji približno treh metrov obrnjena drug proti drugemu. Postavite se tako, da imate stopala v liniji bokov in si podajajte medicinsko žogo. Pri metu aktivirajte trebušne mišice.

Vajo izvajate 40 sekund.

 

3) MET ŽOGE NA BLAZINO

Pripomoček: 2x medicinska žoga, blazina

Osebi A in B: postavite se vsak na svojo stran blazine tako, da imate stopala v liniji bokov ali širše. Z vso močjo vrzite medicinsko žogo na blazino, se spustite v položaj počepa, poberite žogo in ponovite vajo.

Vajo izvajate 40 sekund.

 

4) POČEPI in IZPADNI KORAKI

Pripomoček: 2x utežna vreča

Oseba A: na ramena si namestite utež, postavite se tako, da imate stopala širše od širine ramen in rahlo usmerjena navzven. Spustite se v položaj počepa do kota, približno 90 stopinj v kolenskem sklepu in se vrnite v začetni položaj.

Oseba B: utež si namestite na ramena in se postavite tako, da imate stopala v širini ramen ter usmerjena naprej. Vajo izvedete tako, da izmenično stopate nazaj do kota približno 90 stopinj v kolenu sprednje in zadnje noge.

Vsak izvaja vajo 40 sekund, po 20 sekundah premora pa osebi vaji zamenjata in ju ponovno izvajata 40 sekund.

 

5) SPREDNJI POČEP Z UTEŽNO PALICO in KETTLEBELL SWINGS

Pripomočki: utežna palica, kettlebell

Oseba A: Utežno palico primite z nadprijemom tako, da so dlani v širini ramen in si jo namestite na ramena, pod brado. Postavite se tako, da so stopala v širini bokov ali širše in se spustite v položaj globokega počepa ter se vrnite v začetni položaj.

Oseba B: postavite se tako, da so stopala širše od širine bokov in usmerjena rahlo navzven. Primite enega ali dva kettlebella in z vdihom potisnite boke nazaj, trup pa spustite rahlo naprej (kettlebell potuje med nogami). Nato pa z izdihom potisnite boke naprej, da dvignete telo v stoječi položaj, z rokami pa zamahnite kettlebell brez, da uporabite moč rok.

Vsak izvaja vajo 40 sekund, po 20 sekundah premora pa osebi vaji zamenjata in ju ponovno izvajata 40 sekund.

 

6) POČEP S KETTLEBELLI NA RAMENIH in SKLECA V OPORI NA UTEŽEH

Pripomočki: 2x kettlebell2x utež

Oseba A: ketllebelle si namestite na ramena in se postavite tako, da so stopala malo širše od linije bokov. Spustite se v globok počep in se vrnite v začetni položaj.

Oseba B: postavite se v stabilizacijo tako, da z rokami držite uteži, ki naj bodo v liniji pod rameni. Medenico zarotirajte v posterioren položaj ter se spustite s prsnim košem proti podlagi.

Vsak izvaja vajo 40 sekund, po 20 sekundah premora pa osebi vaji zamenjata in ju ponovno izvajata 40 sekund.

 

7) POTISK NAD GLAVO in VESLANJE V STABILIZACIJI

Pripomočki: 2x kettlebell, 2x utež

Oseba A: ketllebelle si namestite na ramena in se postavite tako, da so stopala malo širše od linije bokov. Vajo izvedete tako, da iztegnete roke nad glavo in se vrnete nazaj v začetni položaj.

Oseba B: postavite se v stabilizacijo tako, da z rokami držite uteži, ki naj bodo v liniji pod rameni. Medenico zarotirajte v posterioren položaj in povlecite utež proti trupu tako, da pokrčite komolec pod kot, približno 90 stopinj. Vrnite se nazaj v začetni položaj in ponovite vajo z drugo roko.

Vsak izvaja vajo 40 sekund, po 20 sekundah premora pa osebi vaji zamenjata in ju ponovno izvajata 40 sekund.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košaricaje prazenNazaj v trgovino