Paralele so odličen športni dodatek za trening, tako na prostem, kot tudi v notranjih prostorih. Obstajata dva tipa paralel, visoke in nizke. Ta trening je primeren izključno za visoke paralele, čeprav je nekaj vaj izvedljivih tudi na nizkih. S pomočjo paralel lahko naredite odličen trening zgornjega dela telesa in mišic trupa, medtem, ko moramo za trening nog uporabiti druge športne rekvizite. Paralele so odlične, ker zelo dobro delujejo na stabilizatorje trupa, ne zavzemajo veliko prostora in so prenosne. Ta trening je možno izvesti tudi v majhni sobi.

Priporočamo 2 serije teh vaj, vmes počivate 2 minuti med vsako serijo in približno 40 sekund med vsako vajo.

1. Dips
Postavite se med dve visoki paraleli. Oprimite se paralel in pokrčite noge. Roke so popolnoma iztegnjene. Roke pokrčite v komolcih tako, da s prsmi pridete v najnižji položaj. Nato ponovno s potiskom v rokah pridite v začetni položaj.

Število ponovitev: 8 -12

 

 

 

 

2. Tuck knee rases
Postavite se med dve visoki paraleli, s popolnoma iztegnjenimi rokami. Noge so pokrčene v kolenih, pod kotom 45°. Vaja se izvaja tako, da dvigujete noge od začetnega položaja do višine prsi tako, da krčite trebušne mišice.

Število ponovitev: 6- 8.

 

 

 

3. L-sit to V-sit
Postavite se med dve visoki paraleli. Oprimite se paralel in se postavite v L položaj tako, da so noge popolnoma iztegnjene, tako kot roke. Ena ponovitev se izvaja tako, da se iz  L- položaja postavite v V –  položaj in noge dvignete kontrolirano, čim višje. Noge so popolnoma iztegnjene. Nato se vrnete v L- položaj.

Število ponovitev: 5- 7.

 

 

 

4. Australian pull ups

Postavite se pod eno paralelo , oprimite se je in iztegnite noge tako, da se noge dotikajo tal s petami. Obesite se za drog tako, da visite s popolnoma iztegnjenimi rokami. Ponovitve izvajate tako, da s krčenjem rok dvigujete vaše telo. Pazite, da gre brada pri vsaki ponovitvi preko droga. Noge se stalno dotikajo tal in so popolnoma iztegnjenje.

Število ponovitev: 6 – 8

 

 

5. L-sit pull ups

Postavite se pod eno paralelo (po možnosti zvišano) , oprimite se je z nadprijemom  in dvignite noge v L položaj. Obesite se za paralelo tako, da visite s popolnoma iztegnjenimi rokami. Ponovitve izvajate tako, da s krčenjem rok dvigujete vaše telo. Pazite, da gre brada pri vsaki ponovitvi preko droga. Noge se stalno dotikajo tal in so popolnoma iztegnjenje.

Število ponovitev: 6- 8

 

 

 

6. Straight bar dips

Postavite se ob eno paralelo. Paralela mora biti v višini pasu. Oprimite se paralele z nadprijemom, s popolnoma iztegnjenimi rokami, noge rahlo dvignite od tal in jih iztegnite naprej. Roke pokrčite v komolcih tako, da s prsmi pridete v najnižji položaj. Nato ponovno s potiskom v rokah pridite v začetni položaj.

Število ponovitev: 6- 8

 

 

 

7. Australian Chin ups

Postavite se pod eno paralelo, oprimite se je z podprijemom in iztegnite noge tako, da se dotikate tal s petami. Obesite se za paralelo tako, da visite s popolnoma iztegnjenimi rokami. Ponovitve izvajate tako, da s krčenjem rok dvigujete vaše telo. Pazite, da gre brada pri vsaki ponovitvi čez paralelo. Noge so stalno v L-položaju.

Število ponovitev: 6- 8

 

 

 

8. Push ups

Postavite se v položaj za sklece tako, da položite paralelo na tla in z obema rokama primite eno stran, učvrstite trup in popolnoma iztegnite roke. Roke pokrčite v komolcih tako, da s prsmi pridete skoraj do tal, potem pa s potiskom ponovno iztegnite roke, da se vrnete v začetni položaj.

Število ponovitev: 10- 12

 

 

 


0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košaricaje prazenNazaj v trgovino
   Izračunaj stroške dotave
   Potrdi kupon
   Kuponi na vojo
   skirv123414154 Dobite 100,00  popusta